نور با پالس شدید (IPL) چیست و چه کار می کند؟
IPL مخفف intense pulsed light به معنی پالس شدید نور است. این نوعی روش درمانی است که برای درمان چین و چروک ، لکه ها و دفع موهای زائد استفاده می شود.
شما می توانید به راحتی از IPL برای به حداقل رساندن یا حذف موارد زیر استفاده کنید:
- لکه های کک و مک
- لک های ناشی از آفتاب سوختگی
- خال
- ماه گرفتگی
- رگهای واریسی
- جای رگ های خونی روی صورت شما
- آکنه روزاسه
- موهای زائد صورت ، گردن ، پشت ، قفسه سینه ، پاها ، زیر بغل یا خط بیکینی اتون
تفاوت بین IPL و لیزر:
IPL مشابه لیزر است. با این تفاوت که ، لیزر تنها یک طول موج از نور را روی پوست شما متمرکز می کند ، در حالی که IPL ، مانند نور یک فلاش عکس ، نور بسیاری از طول موج های مختلف را منتشر می کند.
نور IPL پراکنده تر است و تمرکز کمتری نسبت به لیزر دارد. IPL بدون آسیب رساندن به لایه بالایی (اپیدرم) به لایه دوم پوست شما (درم) نفوذ می کند ، بنابراین آسیب کمتری به پوست شما وارد می کند.
سلولهای رنگدانه در پوست شما انرژی نور را جذب می کنند ، که به گرما تبدیل می شود. گرما رنگدانه های ناخواسته را پاک می کند تا خال و نقاط دیگر را پاکسازی کند. یا اینکه برای جلوگیری از رشد مجدد موها ، فولیکول مو را از بین می برد.
می توانید IPL را در هر نقطه از بدن خود استفاده کنید ، اما ممکن است در نواحی ناهموار کار نکند. برای افرادی که زخم های کلوئیدی بزرگ و یا پوست تیره تری دارند توصیه نمی شود. در موهای با رنگ روشن نیز به اندازه موهای تیره موثر نیست.
*برای آشنایی دقیق تر با تفاوت لیزر و IPL و اینکه کدام روش برای شما مناسب تر است,میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
مقایسه روش غیر لیزری IPL و لیزر Co2
قبل از انجام IPL
قبل از عمل IPL ، متخصص پوست شما پوستتان را معاینه می کند و به شما می گوید باید انتظار چه چیزی را داشته باشید. اگر هر مشکل پوستی یا حساسیتی مانند آکنه التهابی یا اگزما دارید که بعد از درمان بر بهبودی شما اثر بگذارد ، حتما با دکتر خود در میان بگذارید.
متخصص پوست شما ممکن است توصیه کند که از دو هفته قبل از عمل خود از برخی فعالیت های خاص ، داروها و سایر محصولات خودداری کنید.
مانند اجتناب کردن از :
- قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید
- سولاریوم
- اپیلاسیون
- پلینگ شیمیایی
- تزریق کلاژن
- خوردن داروهایی که خطر خونریزی شما را افزایش می دهد ، مانند آسپرین (اکوترین) و ایبوپروفن (Advil)
- کرم ها یا سایر محصولات حاوی ویتامین A ، مانند RetinA یا اسید گلیکولیک
در طی فرآیند چه انتظاری باید داشته باشید:
متخصص مراقبت از پوست شما ابتدا ناحیه مورد معالجه را تمیز می کند. سپس یک ژل خنک کننده را بر روی پوست شما مالش می دهد. سپس پالس های سبک از دستگاه IPL را به پوست شما میتاباند. در طول درمان ، باید از یک عینک تیره برای محافظت از چشم خود استفاده کنید.
ممکن است پالس پوست شما را لکه دار کند. برخی از افراد این احساس را داشتند که یک نوار لاستیکی نازک به محکم صورتشان میخورد تشبیه می کنند.
بسته به این که کدام قسمت از بدن شما تحت درمان قرار می گیرد و مساحت آن چقدر بزرگ است ، درمان بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.
برای به دست آوردن نتایج مورد نظر ، شاید به سه تا شش جلسه درمانی نیاز داشته باشید. این روش های درمانی باید حدود یک ماه از هم فاصله داشته باشند تا پوست شما فرصت ترمیم خودش را داشته باشد. از بین بردن موها به ۶ تا ۱۲ جلسه درمانی نیاز دارد.
تاثیر IPL چقدر است؟
دستگاه های IPL جدیدتر به خوبی لیزرتراپی در از بین رفتن رگ های خونی پوست تاثیر گذارند. برای از بین بردن مو ، IPL روی موهای ضخیم و تیره بهتر از موهای ریز و سبک کار می کند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب ممکن است نیاز به چندین جلسه درمانی داشته باشید.
خطرات احتمالی
اکثر افراد بعد از انجام عمل ، قرمزی خفیف یا تورم را تجربه می کنند. که این امر به طور معمول طی یک یا دو روز محو می شود.
ممکن است در بعضی موارد تجربه کنید:
- کبودی
- تاول زدگی
- تغییر در رنگ پوست
- عفونت
پس از انجام این روش چه انتظاری باید داشته باشید؟
باید بتوانید راحت بلافاصله به فعالیتهای عادی خود برگردید. ناحیه درمان شده برای چند ساعت قرمز و حساس خواهد بود، انگار که آفتاب زده اید. پوست شما ممکن است کمی متورم باشد. تا چند روز بعد از عمل پوست شما همچنان حساس خواهد بود. شاید تا زمانی که پوست شما بهبود نیابد ، لازم باشد از استفاده آب گرم روی آن خودداری کنید.
برای آشنایی بیشتر با روش IPL مقاله زیر را مطالعه فرمایید: