ماموپلاستی اصطلاح کلی برای عمل جراحی سینه می باشد، که شامل :
- جراحی بزرگ کردن سینه (ماكروماستی- هایپرتروفی پستان)
- جراحی کوچک کردن سینه (ريداكشن ماموپلاستی- ژیگانتوماستی)
- جراحی لیفت سينه (ماموپكسی یا ماستوپکسی)
- جراحی کوچک کردن سینه مردان (ژنیکوماستی)
عمل جراحی بالا کشیدن سینه / لیفت سینه یا ماستوپکسی
ماستوپکسی یا به عبارت دیگر بالا کشیدن پستان یک عمل شایع در جراحی پلاستیک است که برای بانوانی که از شلی و افتادگی پستان های خود شکایت دارند، انجام می شود. البته عمل جراحی فوق در بعضی از خانم ها که دچار عدم تقارن پستان ها ( ارثی یا اکتسابی ) هستند نیز انجام می گیرد.
جراحی لیفت سینه و پروتز سینه به صورت همزمان:
جراحی لیفت سینه یا ماستوپکسی به تنهایی برای افزایش سایز سینه ها انجام نمی شود. با این حال ، در اکثر موارد، فقط پوست غیرضروری برداشته می شود و بافت پستان باقی می ماند. سایز سینه ها را نیز همراه با لیفت سینه می توان افزایش داد. بنابراین ، در برخی موارد، ممکن است ترکیبی از جراحی های پروتز سینه و لیفت سینه انجام شود تا جراحی به نتایج مطلوب برسد.
جراحی لیفت سینه بعد از زایمان
اصطلاح “mommy makeover“ برای توصیف مجموعه ای از جراحی هایی است که معمولاً پس از بچه دار شدن برای جوان سازی بدن خانم ها انجام می شود و جراحی لیفت سینه نیز جز آن ها است. لیفت سینه جراحی متداولی برای دوران بعد از بارداری مادران است و گاهی اوقات لیفت با افزایش یا کاهش سایز سینه انجام می شود تا اندازه سینه هنگام لیفت کردن متناسب گردد.
درباره جراحی ژنیکوماستی (بزرگی پستان مردانه) بیشتر بدانید!
علل افتادگی سینه
نکته ی حایز اهمیت در عمل جراحی « ماستوپکسی » یا بالا کشیدن پستان ها، اسکار یا جای عمل جراحی است که بسته به نوع تکنیک جراح می تواند متفاوت باشد. این مساله بسیار با اهمیت است و باید قبل از عمل با بیمار در مورد آن صحبت شود، چرا که در تصمیم بیمار برای انجام عمل جراحی نقش مهمی دارد. اگر افتادگی نوک سینه زیر دو یا سه سانتی متر باشد، می توان تنها از برش دور هاله های سینه (peri-areolar ) استفاده کرد. در صورتی که افتادگی نوک سینه بیش از دو یا سه سانتیمتر باشد علاوه بر برش دور هاله باید از برش عمودی که شروع آن ساعت شش هاله و انتهای آن چین زیرسینه است نیز سود جست.
البته برش T معکوس که علاوه بر برش های قبلی شامل برش افقی در ناحیه ی چین زیر پستان است، امروزه کمتر به کار می رود که علت آن طول بیش از حد اسکار عمل ( جای عمل ) است.
یکی دیگر از روش های « ماستوپکسی » ساکشن بافت پستان ها است که البته این روش می تواند به مقدار اندکی باعث بالا کشیده شدن پستان ها شود. در این روش عمدتاً بافت چربی پستان ها خارج شده و با سبک تر شدن پستان ها نوک سینه بالاتر می رود.
با توجه به آنچه گفته شد بهترین گزینه ی انتخابی برای انجام روش ساکشن کسانی هستند که حجم عمده ی بافت پستان های آنها چربی بوده و ( نه بافت غددی) و قوام پوست آنها در حد طبیعی است. یکی از مزایای این روش کم بودن اسکار عمل و عدم آسیب به بافت عروقی و عصبی پستان است. به خصوص می توان این روش را برای افرادی که قبلاً تحت عمل جراحی، ماموپلاستی کاهشی قرار گرفته اند ولی هنوز از مقدار بزرگی پستان های خود شاکی هستند، استفاده کرد.
هدف از جراحی لیفت سینه چیست؟
هر بیمار منحصر به فرد است و عمل جراحی متناسب با نیازها و اهداف خاص هر فردانجام می شود.
- رفع افتادگی سینه ها
- ترمیم شکل پستان ها
- بالا کشیدن نوک سینه
- کوچک کردن اندازه آرئول
در جلسه مشاوره با دکتر فدایی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی به عنوان کاندید جراحی لیفت سینه ، اندازه و شکل پستانها ، کیفیت پوست و محل قرارگیری نوک سینه ها و آرئول به دقت بررسی می گردد.
اگر اضافه وزن دارید ، ممکن است جراح پلاستیک به شما پیشنهاد دهد قبل از جراحی وزن خود را تثبیت کنید.
جراحی زیبایی بعد از زایمان – لیپوماتیک ، ابدومینوپلاستی و جراحی سینه
رفع نواقص بدن و رسیدن به اندام ایده آل پس از زایمان
عوارض عمل ماستوپکسی
۱ـ نکروز نوک پستان: یکی از عوارض ناامید کننده و نامطلوب عمل « ماستوپکسی » نکروز ( سیاه شدن ) نوک سینه است که در پنج درصد افراد می تواند رخ دهد.
استفاده از ویتامینE، پانسمان های فشاری، چسب یا ورق های سیلیکونی یا تزریق داخلی موضعی کورتون می تواند از شدت اسکار عمل بکاهد.
نکته:عمل جراحی مجدد جهت از بین بردن اسکار عمل، بهتر است یک سال پس از عمل قبلی انجام گیرد.