پروتز سینه و BIA-ALCL
آنچه که باید درباره پروتز سینه و BIA-ALCL بدانید!
هر ساله صدها هزار بیمار در سراسر جهان تحت جراحی پروتز سینه قرار می گیرند. پروتزهای سینه یک روش مهم برای بزرگ کردن و نیز بازسازی پستان هستند. بیمارانی که تصمیم به انجام پروتز سینه دارند باید از یک پزشک و جراح پلاستیک ماهر کمک بگیرند تا تمامی احتمالات را بر اساس وضعیت بیمار ارزیابی نموده و بهترین تصمیم ممکن را بگیرند. مانند هر دستگاه پزشکی، پروتز پستان نیز خطر و عوارضی را به همراه دارد و در صورت بروز هرگونه عارضه، بیماران باید با جراح پلاستیک خود تماس بگیرند تا به موقع آن را برطرف کند.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال ۲۰۱۱ برای اولین بار ارتباط احتمالی بین کاشت پستان و ایجاد ALCL را تشخیص داد. در آن زمان ، به علت محدود بود تعداد بیماران، FDA یافتن عوامل افزایش خطر در رابطه با این بیماری امکان پذیر نبود. در سال ۲۰۱۶ ، سازمان بهداشت جهانی، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک همراه با ایمپلنت سینه (BIA-ALCL) را به عنوان یک لنفوم سلول T معرفی کرد که می تواند زیر کاشت پستان ایجاد شود و خاطرنشان کرد: تعیین آمار دقیق مبتلایان به دلیل عدم گزارش مشخص نیست.
بیماری BIA-ALCL:
لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک همراه با پروتز سینه (BIA-ALCL) نوعی نادر از لنفوم سلول های T محیطی و غالباً قابل درمان است که می تواند در اطراف پروتزهای پستان ایجاد شود. مطالعات نشان می دهد که BIA-ALCL بیشتر پیشرفتی تدریجی دارد، و تشخیص و درمان زودهنگام باعث بهبود نتایج درمانی بهتری می گردد.
آیا شما به BIA-ALCL مبتلا شده اید؟
تشخیص BIA-ALCL ممکن است باعث اضطراب و ناامیدی شخص شود، اما زنان باید بدانند که این بیماری غالباً مرگبار نیست. هنگامی که زود تشخیص داده شود ، BIA-ALCL در اکثر بیماران قابل درمان است.
BIA-ALCL چیست؟ آیا BIA-ALCL سرطان سینه است؟
لنفوم همراه با پروتز سینه (BIA-ALCL) سرطان سینه نیست. یک نوع لنفوم غیر هوچکین (سرطان سیستم ایمنی) است. در بیشتر موارد، BIA-ALCL در بافت اسکار و مایعات نزدیک به ایمپلنت وجود دارد، اما در برخی موارد ، می تواند در بدن پخش شود. ریسک ابتلای فرد به BIA-ALCL کم است. با این حال ، این سرطان جدی است و می تواند منجر به مرگ شود، به ویژه اگر به موقع درمان نشود. در بیشتر بیماران، برای از بین بردن ایمپلنت و بافت اسکار اطراف آن با عمل جراحی درمان می شود و در بعضی از بیماران نیز با شیمی درمانی و پرتودرمانی درمان کامل می گردد.
BIA-ALCL در کجا پستان یافت شده است؟
طبق مطالعات و بررسی های انجام شده، BIA-ALCL معمولاً در نزدیکی پروتز پستان، موجود در fibrous scar capsule، و نه در خود بافت پستان یافت می شود. تصویر زیر موقعیت ALCL را در این گزارش ها نشان می دهد. در اکثر موارد، سلولهای ALCL در مایعات اطراف ایمپلنت (سروما) یافت می شوند یا درون کپسول فیبروز موجود بودند.
مراحل درمان بیماری BIA-ALCL:
- هنگامی که یک زن مبتلا به BIA-ALCL تشخیص داده می شود ، پزشک او را برای اطمینان از انتشار بیماری در نواحی دیگر بدن به انجام اسکن PET / CT ارجاع می دهد. میزان گسترش بیماری بسیار مهم است و مراحل درمان را تعیین می کند.
- بیماران تازه تشخیص داده شده برای ارزیابی BIA-ALCL، مراحل درمان بیماری و برنامه ریزی درمانی به انکولوژیست ارجاع داده می شوند.
- برای بیمارانی که BIA-ALCL فقط در اطراف ایمپلنت هستند، عمل جراحی برای خارج کردن پروتزسینه و نواحی آسیب دیده اطراف ایمپلنت انجام می شود.
- توده های زیر بغل ممکن است از نشانه های بیماری باشد که به غدد لنفاوی سرایت کرده و یا هم ممکن است بزرگ شدن طبیعی غدد لنفاوی باشد. آزمایش غدد لنفاوی ممکن است با بیوپسی سوزن یا با یک عمل جراحی انجام شود تا گره لنفاوی را برای آزمایش برداشته شود. آزمایش های تکمیلی ممکن است شامل آزمایش خون و بیوپسی مغز استخوان باشد.
- برخی از بیماران مبتلا در صورت پیشرفت بیماری ممکن است نیاز به درمان بیشتر با شیمی درمانی داشته باشند و در موارد نادر نیز پرتودرمانی و یا پیوند سلول های بنیادی نیاز است.
بعد از درمان!
پس از رفع بیماری و گذراندن مراحل درمان، معمولاً بیماران به مدت دو سال باید آزمایشات تصویربرداری مانند اسکن PET / CT را در فواصل سه تا شش ماه انجام دهند. وقوع مجدد بیماری پس از گذشت مدت کوتاهی از جراحی و گذراندن مراحل درمان، نادر است.
علائم بیماری BIA-ALCL چیست؟
علائم اصلی BIA-ALCL تورم، وجود توده یا درد در نواحی اطراف پروتز پستان است. این علائم ممکن است بعد از بهبودی برش جراحی، حتی سالها پس از قرار دادن پروتز نیز اتفاق بیفتد. پس از ارزیابی توسط یک پزشک، ممکن است شواهدی از جمع آوری مایعات در اطراف پروتز پستان (سروما) مشاهده شود. برخی گزارشات حاکی از آن است که توده ای در زیر پوست یا زیر کپسول پروتز (توده ضخیم و قابل توجه در اطراف پروتز) وجود دارد.