بیماری ها و عوارض جراحی پروتز سینه
جراحی بزرگ کردن سینه یک گزینه جراحی زیبایی بسیار محبوب است که بانوان در هر سن و زمینه ای در سراسر جهان آن را انجام می شود. این روشی است که سالانه هزاران نفر انجام می دهند و این تعداد همچنان در حال افزایش است. ایمپلنت سینه می تواند پاسخی به نگرانی هایی باشد که در مورد بدن خود دارید، با این حال، یک روش راه حل دائمی نیست زیرا ایمپلنت ها در برخی مواقع نیاز به تعویض یا برداشتن دارند.
بیماری ها یا عوارض جراحی پروتز سینه (Breast implant illness or BII) یک اصطلاح مربوط به عوارض کاشت پروتز سینه است. پس از انجام جراحی ایمپلنت سینه، ممکن است علائمی مانند خستگی ، درد در قفسه سینه و بدن، ریزش مو، سردرد، خلق و خوی ضعیف، گیجی، بثورات پوستی و … مشاهده گردد. علائم گزارش شده برای هر شخصی که آنها را تجربه می کند منحصر به فرد است و به نظر می رسد هیچ الگوی مشخصی در مورد ظاهر شدن علائم وجود ندارد: برخی از زنان گزارش می دهند که بلافاصله پس از جراحی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند در حالی که برخی دیگر ادعا می کنند که چندین سال بعد علائم را تجربه کرده اند.
به نظر میرسد که این عوارض در هر نوع یا شکلی از ایمپلنت های سینه ممکن است بوجود آیند: گزارشهایی مبنی بر داشتن ایمپلنتهای سالین و ژل سیلیکون وجود دارد که بر روی سطح یا بافت قرار داده شده اند و به شکل گرد یا قطرهای شکل هستند.
برخی از زنانی که عوارض جراحی پروتز سینه را تجربه می کنند نیز اختلالات خودایمنی و بافت همبند دارند، بنابراین تحقیقات نشان داده است که که ممکن است بین این دو بیماری ارتباط وجود داشته باشد. با این حال شواهد کافی برای تأیید این موضوع وجود ندارد زیرا بسیاری از مبتلایان که با علائم و عوارض ایمپلنت پستان مراجعه می کنند، این اختلالات را ندارند.
اگرچه بیماری و مشکلاتی که بعد از کاشت ایمپلنت سینه به طور رسمی در دنیای پزشکی به رسمیت شناخته نشده است، اما دکتر محسن فدایی ، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی به عنوان یک پزشک و جراح پلاستیک مسئول، به مراجعه کنندگان خود اطلاع رسانی می کند، به طوری که پیش از کاشت پروتز سینه، با آگاهی کامل از خطرات احتمالی مرتبط ، به جراحی روی می آورند.
علت مشکلات و عوارض جراحی پروتز سینه چیست؟
برخی نظریه های ارائه شده است مبنی بر اینکه بیماری های مربوط به کاشت پروتز سینه ممکن است به دلیل واکنش التهابی بدن زنان به ایمپلنت باشد که آن را به عنوان یک جسم خارجی می بیند. نظریه های دیگر شامل واکنش بدن به مواد خاص داخل ایمپلنت است، و نظریه هایی نیز سعی کرده اند آن را به روش جراحی کاشت ایمپلنت مرتبط کنند. با این حال، با توجه به این واقعیت که این بیماری در حال حاضر به عنوان یک بیماری پزشکی شناخته نمی شود و در حال حاضر شواهد علمی کمی برای تایید هر گونه ارتباط بین ایمپلنت و علائم گزارش شده وجود دارد، تعیین دقیق علت اصلی آن بسیار دشوار است.
آیا ارتباطی بین سبک زندگی و بیماری ایمپلنت سینه (BII) وجود دارد؟
سوالاتی وجود دارد که به عنوان مثال آیا سبک زندگی یک فرد میتواند عاملی در بروز علائم مرتبط با BII باشد؟؟ در تلاش برای یافتن علت مشخصی برای علائم، تعیین اینکه آیا سبک زندگی یا رژیم غذایی یک فرد میتواند به بروز علائم آنها کمک کند یا خیر، دشوار و اثبات نشده است. بازخورد این تحقیقات تا کنون نشان داده است که با تغییر روال زندگی، رژیم غذایی و سایر عوامل سبک زندگی خود را تغییر داده اند اما هیچ بهبودی در علائم خود مشاهده نکرده اند، نشان می دهد که این دو به هم مرتبط نیستند.
تشخیص
در حال حاضر هیچ راه و رسمی برای تشخیص بیماری ایمپلنت سینه وجود ندارد. بسیاری از زنانی که در نهایت ادعا میکنند از BII رنج میبرند، ابتدا چندین راه دیگر و آزمایشهای جامع را برای درک علائم خود انجام دادهاند. مطمئناً توصیه می شود که بیمار قبل از اینکه به این نتیجه برسد که مشکل از ایمپلنت های خود است، باید برای رد سایر علل علائم کمک کند. آزمایشهایی مانند تشخیص آرتریت یا بیماری لایم ، باید در نظر گرفته شوند و همچنین باید یک نظارت دقیق بر علائم داشته باشیم تا ببینیم که آیا در هنگام دریافت درمان برای سایر بیماریها، حتی کوچکترین بهبودی وجود دارد یا خیر.
جراحی برداشتن پروتز سینه:
اگر در گذشته پروتز سینه انجام داده اید، ممکن است اکنون به دلایل مختلفی به جراحی برداشتن پروتز سینه فکر کنید.
دلایل برداشتن ایمپلنت سینه
بیشتر ایمپلنت ها معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می آورند. برخی از افراد تا این بازه زمانی صبر می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تصمیم بگیرند که جراحی برداشتن را خیلی زودتر انجام دهند.
به عنوان مثال ممکن است تصمیم بگیرید که به دلیل تغییر در سبک زندگی یا تغییراتی که در بدن خود در طول بارداری یا افزایش سن ایجاد کرده اید، دیگر از اندازه سینه های خود راضی نباشید. برخی ممکن است تصمیم بگیرند که سایز سینه خود را بزرگتر کنند و برخی دیگر ممکن است به دلیل درد کمر یا شانه بخواهند سایز سینه خود را کوچک کنند. از این رو در عوض یک ایمپلنت کوچکتر را انتخاب کنید. این ممکن است بر اعتماد به نفس و سلامت روان شما تأثیر بگذارد و از این رو تصمیم می گیرید ایمپلنت های قدیمی را برداشته یا جایگزین کنید.
با پیشرفتهای اخیر در تکنیک جراحی سینه، ممکن است بخواهید ایمپلنتهای سینه قدیمیتر خود را با ایمپلنتهای ساختهشده از مواد بهبود یافته جایگزین کنید، که همچنین واقعیتر و زیباتر به نظر میرسند.
در برخی شرایط نادر، ممکن است با اولین ایمپلنت خود عوارض پزشکی مانند پارگی یا نشتی داشته باشید که اکنون به دلایل سلامتی باید برداشته شوند.
بدون توجه به دلیل، چه پزشکی و چه زیبایی، ایمپلنت سینه شما را می توان با جراحی برداشت. در ادامه این مقاله در مورد نحوه جراحی و بهبودی و اینکه آیا این نوع جراحی گزینه مناسبی برای شماست صحبت خواهد شد.
روش جراحی چگونه است؟
جراحی برداشتن ایمپلنت سینه یک روش نسبتاً ساده است که نسبت به کاشت پروتز سینه طول نقاهت کمتری دارد.
بسته به روش جراحی، عمل باید بین یک تا دو ساعت طول بکشد. شما تحت بیهوشی عمومی خواهید بود که به این معنی است که در طول عمل در خواب خواهید بود.
جراح شما معمولاً برش را برای برداشتن ایمپلنت در همان جایی که اولین برش بزرگ شدن سینه شما ایجاد شده است ایجاد می کند. اگرچه این ممکن است همیشه بسته به عوامل متعددی امکان پذیر نباشد.
ایمپلنت قدیمی شما که زیر بافت سینه یا پشت عضله قرار می گیرد، برداشته می شود. اگر ایمپلنت شما نشت کرده یا بافت سینه را پاره کرده باشد، کپسول سینه و هر قسمت دیگری که سیلیکون در آن نشت کرده است نیز برداشته می شود.
هنگامی که ایمپلنت قدیمی برداشته شد، گام بعدی این است که ایمپلنت های جایگزین، اصلاح سینه (لیفت سینه، کوچک کردن سینه یا نوع دیگری از جراحی) انجام شود و یا ممکن است تصمیم بگیرید که هیچ روش ثانویه ای را انجام ندهید.
سپس برش ها بخیه و پانسمان می شوند و عمل به پایان می رسد.
بلافاصله پس از عمل، شما را به اتاقی برای استراحت می برند و داروی ضد درد تجویز می شود.
بسیاری از بیماران تصمیم گرفتند که ایمپلنت های سینه خود را به صورت سرپایی خارج کنند به این معنی که شما می توانید در همان روز از بیمارستان خارج شوید. در برخی موارد ممکن است از شما خواسته شود که برای بهبودی یک شب در بیمارستان بمانید.
اگر یک شب در کلینیک نمی مانید، باید ترتیبی دهید که یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما را تا منزل همراهی کنند و در ۲۴ ساعت اول بعد از عمل در خانه با شما بمانند. همچنین باید از انجام فعالیت بیش از حد پس از جراحی تا چند هفته خودداری کنید.
چه مدت طول می کشد تا دوران نقاهت بگذرد و بهبودی حاصل گردد؟
شما باید حداقل یک یا دو هفته از کار خود مرخصی داشته باشید و همچنین در چند هفته اول پس از جراحی از هرگونه ورزش خودداری کنید. شما باید سعی کنید تا آنجا که ممکن است به حالت عمودی بنشینید، زیرا این کار به کاهش تورم کمک می کند و برای راحتی در دوران بهبودی لباس های گشاد بپوشید.
ممکن است در ابتدا کمی درد، کبودی و تورم را تجربه کنید که کاملاً طبیعی است و طی هفتههای بعد از جراحی بهبود مییابد. قبل از انجام عمل توسط پزشکتان راهنمایی هایی در مورد تغییر پانسمان و مدیریت درد به شما داده می شود.
پس از چند هفته اول احساس بهتری خواهید داشت و بنابراین می توانید به سر کار و فعالیت های سبک و ورزش بازگردید.
در عرض چهار تا شش هفته شما باید بتوانید به فعالیت های عادی و همچنین ورزش های سنگین تر مانند رفتن به باشگاه بازگردید.
عوارض جراحی برداشتن ایمپلنت سینه
برخی از عوارض جانبی ممکن است در نتیجه برداشتن پروتز سینه رخ دهد. اگر تصمیم به تعویض پروتز خود نداشته باشید، این شامل از دست دادن پری یا تغییر شکل سینهها میشود.
یک جراح پلاستیک خوب قبل از جراحی باید تصمیم شما را در مورد جایگزینی ایمپلنت و اینکه آیا بعد از برداشتن به یک روش ثانویه مانند بالا بردن سینه نیاز خواهید داشت یا خیر، اطلاع دهد.
عوارض بسیار نادر است اما ممکن است بعد از جراحی رخ دهد. دردی که با مصرف مسکن از بین نمیرود، تراوش از زخمها، تورم بیش از حد، تب و سینههایی که برای لمس بیش از حد داغ هستند، همگی میتوانند نشانههای عفونت باشند که با آنتیبیوتیک قابل درمان هستند. عفونت گاهی اوقات ممکن است به جراحی بیشتری نیاز داشته باشد، اما باز هم این بسیار نادر است.
تصمیم گیری برای انجام جراحی زیبایی می تواند تصمیمی برای بهبود زندگی باشد، بنابراین ما می خواهیم که شما واقعا از انتخاب خود راضی باشید. قبل از اینکه تصمیم بگیرید آیا روش برداشتن ایمپلنت سینه برای شما مناسب است، مطمئن شوید که همه گزینه های خود را در نظر گرفته اید و تحقیقات خود را انجام دهید.
یافتن پزشک مناسب برای یک جراحی موفقیت آمیز بسیار مهم است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که با جراح خود احساس راحتی و اعتماد به نفس می کنید و او قبل از برداشتن ایمپلنت سینه در مورد همه گزینه ها، روش و مراقبت های بعدی با شما صحبت می کند.
همین امروز برای مشاوره رزرو کنید.
اگر ایمپلنت های سینه دارید که نیاز به برداشتن دارند و می خواهید برای مشاوره در مورد گزینه های خود رزرو کنید، همین امروز با کلینیک دکتر فدایی تماس بگیرید.